Monchou kersen trifle:

Vandaag, (dit was in januari 2017), plaatsen we voor het eerst een nagerecht. Nou ja, eigenlijk is het bijna een taartje in een glas, zóóóó lekker! We gaan dan ook meteen een nieuwe rubriek aanmaken voor desserts, want nu we hier eenmaal mee begonnen zijn, komen er natuurlijk nog veel meer! Dus als je van toetjes houdt, dan zul je hier blij van worden!
Afgelopen zaterdag hadden we vrienden uitgenodigd op het eten. Meestal moet ik dan op het laatste moment nog bedenken wat ik ga koken, maar nu was ik er al op tijd bij! Als voorgerechtje had ik pompoensoep, als hoofdgerecht een kipschotel met groente en appel en als nagerecht heb ik iets gekozen wat ik ook kan gebruiken voor de blog. Het is altijd leuk om een recept te bedenken, zeker voor nagerechten. Het wordt dus een Monchou-kersen trifle.
Het mocht niet al te ingewikkeld zijn, want ik vind het niet leuk om al te lang in de keuken te staan als ik gasten heb. Bovendien moest ik natuurlijk ook het voorgerecht en het hoofdgerecht maken. Overdag sta ik, ook op zaterdag, in mijn winkeltje, dus ik kon pas gaan voorbereiden toen ik thuis was.
Nou, ik was net op tijd klaar met de voorbereidingen toen mijn gasten kwamen. Een aantal dingen had ik al van te voren gedaan. De crumble had ik vast gemaakt en klaargezet. De slagroom had ik ook geklopt en in de koelkast gezet. De Monchou stond al klaar in een kom. De rest heb ik vlak voor het opdienen gedaan, zodat het lekker fris en crunchy bleef.

Nodig:

 

  • 4 wijnglazen
  • 4 x 3 Lotus speculooskoekjes
  • 20 gram margarine
  • 2 pakjes Monchou a 100 gram (op kamertemperatuur)
  • 20 gram witte basterdsuiker
  • 1 bekertjes slagroom van 250 ml (35% vet)
  • klein beetje poedersuiker
  • spuitzak
  • 1 blikje kersenvulling (bijvoorbeeld van Hak)

 

  1. Begin met het fijnmalen van de Lotus speculooskoekjes. Dat zijn van die smalle koffiekoekjes van Lotus. Ik heb 3 koekjes per persoon gerekend. Maal ze fijn met een staafmixer en doe in een schaaltje. Smelt de 20 gram margarine in een steelpannetje en giet het over de fijngemalen koekjes. Schep dit door elkaar en zorg dat het een kruimelige massa wordt. Verdeel dit over de bodem van de 4 wijnglazen. Houd een beetje crumble achter om op het laatst nog als topping te gebruiken.
  2. Klop de Monchou met de basterdsuiker los met een mixer, zet even opzij. Klop dan de slagroom stijf met wat poedersuiker (leg voor het kloppen de gardes heel even in de vriezer, dan zijn ze goed koud). Voeg telkens een beetje slagroom toe aan het Monchoumengsel en klop het door. Doe dit tot alle slagroom is toegevoegd.
  3. Doe dit mengsel in een spuitzak en spuit dan voorzichtig, zonder te knoeien, een deel van de crème in elk glas. Dan een flinke schep van de kersenvulling er op, en daarna nog een beetje van het Monchoumengsel. Dan nog wat crumble erover en klaar is je nagerecht!

 

Je gasten zullen het heerlijk vinden, de mijne in ieder geval wel!

Liefs Ria

 

P.s.: dit was een van de best bekeken recepten van onze blog. (toen dit nog een blog was, nu is het een site met lekkere recepten).

recept 2017