Bananen pannenkoekjes met room

Het is vandaag Nationale Pannenkoekendag! Hoe vet is dat? Gewoon een dag dat we allemaal ongestoord pannenkoeken kunnen bakken (en eten natuurlijk). Deze dag is eigenlijk in de wereld geholpen zodat basisschool kinderen pannenkoeken kunnen bakken voor ouderen. Super goed initiatief. Maar stiekem vinden wij dat iedereen lekker pannenkoeken moet gaan eten vandaag. Daarom vanuit ons ook een beetje extra pannenkoeken inspiratie: bananenpannenkoekjes met room. Vooral heel erg lekker voor ontbijt/lunch!

We kennen inmiddels allemaal wel de super hippe healthy bananenpannenkoekjes van maar 2 of 3 ingrediënten. Ik denk dat iedere blogger wel een variant van deze heerlijke pannenkoekjes online heeft staan (wij niet). Maar wij wilde eigenlijk iets voedzamere bananenpannenkoekjes. Dus gewoon met bloem en suiker. En room. Met een knipoog naar alle #healthyfitgirls. Al is er overigens niets mis met gezond eten en sporten. Schepje suiker minder kan af en toe ook geen kwaad!

Ingrediënten

 

  • 250 gram bloem
  • 500 ml amandelmelk ( of gewone melk, bijv halfvolle)
  • 1 el suiker
  • 2 eieren
  • 2 el plantaardige olie
  • 4 rijpe bananen
  • 3 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 125 ml slagroom
  • 75 ml crème fraîche
  • poedersuiker

 

Dit recept is goed voor 4 personen. Niet zo van de amandelmelk? Je kan ook prima gewone halfvolle melk gebruiken. Net zo lekker!

 

Aan de slag!

  1. Doe de bloem, de suiker, de bakpoeder en een snufje zout in een kom en roer goed door.
  2. Prak in een ander kom 3 bananen. Hoe rijper deze zijn, hoe beter. Brengt de bananensmaak beter naar voren en op deze manier zijn ze een stuk makkelijker te prakken.
  3. Doe bij de geprakte banaan de eieren, de amandelmelk en de olie. Meng dit goed door elkaar.
  4. Voeg hier de droge ingrediënten (bloemmengsel) aan toe en roer nogmaals goed door. Je beslag zal iets klonterig zijn, dit komt door de banaan. Dit is niet erg, merk je niets meer van zodra je pannenkoekjes gebakken zijn.
  5. Bak je pannenkoekjes in een warme koekenpan met olie. Let op: je pannenkoekjes worden vrij dik, dus de koekenpan moet niet té heet zijn. Dan garen ze niet goed van binnen.
  6. Als de pannenkoekjes gebakken zijn, maak je de room. Doe de slagroom en crème fraîche in een kom met een flinke snuf poedersuiker. Mix dit.

Doe de room op de pannenkoekjes en beleg met plakjes banaan. Een echte zoetekauw? Doe er dan nog een flinke laag poedersuiker op.

recept 2017