Bananenbrood met bosbessen:
Het is weer 2017! En om iedereen even op weg te helpen met gezonde voornemens gaan wij een weekje gezond bakken. Gezond bakken, kan dat dan? Dat kan zeker! Voor ons af en toe nog een beetje onbekend terrein (we houden nou eenmaal van een schepje suiker extra), maar we hebben een aantal lekkere gezonde recepten voor jullie. We starten de gezonde week met een nieuwe variant van de bananenbrood: met bosbessen!
In dit bananenbrood zit honing als zoet maker, in plaats van een schep suiker. Toch net even ietsje minder ongezond. En met de bosbessen krijgt het net weer even een frisse draai.
Benodigdheden
- 3 eieren
- 3 rijpe bananen
- 60 gram havermout vlokken
- 100 gram bloem
- 1 el honing
- 150 gram bosbessen
Extra: cakeblik


Aan de slag!
- Doe de rijpe bananen in een kom en prak deze met een vork. Je zal merken dat het een lastiger klusje is wanneer je bananen niet helemaal rijp zijn. Kies daarom bij een bananenbrood altijd voor rijpere bananen.
- Voeg de havermoutvlokken, bloem, eieren en honing toe aan de geprakte banaan. Mix even goed door.
- Voeg als laatst de bosbessen toe en roer deze door je mengsel.
- Doe het bananenmengsel in een ingevette cakeblik en bak je bananenbrood 30 tot 40 minuten op 175 graden. Let wel op: elke oven is anders. Dus het kan geen kwaad om tussendoor even in je bananenbrood te prikken met een satéprikker. Hij moet er droog uitkomen. Let wel op: als je prikt in een bosbes is je prikker ook vochtig, dus probeer je bosbessen te ontwijken.



recept 2017