Bretonse minitaartjes met roomkaascrème en rood fruit:


Eerder deze week lieten we jullie al een basisrecept voor bretons zandtaartdeeg zien. En zoals beloofd, zouden we ook meerdere recepten maken met dit deeg! Vandaag het eerste recept: mini vruchtentaartjes van bretons zandtaartdeeg met een roomkaascrème. Super fris en heel erg lekker!
Benodigdheden:
- 250 gram bloem
- 6 gram bakpoeder
- 180 gram zachte boter
- 90 gram suiker
- 90 gram basterdsuiker
- 1 eidooier
- snufje zout
- 1 tl citroensap
Voor de crème:
- 100 gram roomkaas
- 75 gram suikerbakkerspoeder
- ca 2 theelepels citroensap van een verse citroen
- 6 gram gesmolten margarine
Voor de decoratie:
- Frambozen
- Rode besjes
- Blauwe besjes
- Aardbeien
Aan de slag:
- Maak een Bretons zanddeeg zoals in dit recept staat beschreven. Laat dit deeg een uur rusten in de koelkast. Rol het deeg dan uit tot een dikte van circa 6 mm. Steek dan met behulp van een ronde metalen uitsteker een een bodempje uit. Zet de bodempjes, met de uitsteekring er omheen, op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de bodempjes dan in een voorverwarmde oven op 170 graden. Bak ze ongeveer 15-16 minuten. Laat ze daarna afkoelen en haal de uitsteekringen er af.



- Bak de bodempjes dan in een voorverwarmde oven op 170 graden. Bak ze ongeveer 15-16 minuten. Laat ze daarna afkoelen en haal de uitsteekringen er af.
- Maak dan de roomkaascrème: roer de roomkaas los en vermeng het met de suikerbakkerspoeder. Voeg dan de gesmolten margarine en de citroensap toe en roer alles goed door. Doe het in een spuitzak en spuit het gelijkmatig op de bodems.
- Was het fruit, laat de rode besjes aan de takjes. Dan versier je de gebakjes met het fruit.
Strooi er dan wat decoratiesuiker overheen met een klein zeefje. En klaar zijn je gebakjes!
Liefs,
Ria & Laura



recept 2016