Frambozen flappen:
We houden allemaal wel van een goede appelflap op zijn tijd! Maar omdat appelflappen nou eenmaal al zo vaak zijn gebakken door iedereen, en er waarschijnlijk ook honderden verschillende versies van zijn bedacht (oké, is wat overdreven), vonden wij het een beter plan om eens iets anders te gaan maken met bladerdeeg. Namelijk frambozen flappen!
Nodig:
- 4 plakken bladerdeeg
- 150 gram diepvriesfruit frambozen
- ongeveer 2 eetlepels suiker
- 1 ei
- bakpapier
- Verwarm de oven voor op 200 graden en ontdooi alvast de plakken bladerdeeg en het driepvries fruit.
- Als het fruit ontdooit is voeg je hier een schepje suiker aan toe. Meng dit even goed door. Mocht je frambozen alleen al zoet genoeg vinden, kan je de suiker hier ook weg laten. Maar mijn ervaring is dat frambozen soms wat zurig kunnen zijn.
- Doe je frambozenmengsel op de helft van je bladerdeeg plak, op zo'n manier, dat je ze diagonaal kan vouwen. Zoals je dat ook doet bij appelflappen. Plak de randjes dicht met een drupje water.
- Klop het ei los in een kommetje en bestrijk je flappen met ei. Strooi hier het overgebleven suiker op. Leg alle flappen op de met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak ze 15 - 20 minuutjes op 200 graden.
- Laat ze afkoelen op een taartrooster.
recept 2017