Kinderbueno kwarktaart:

Omdat ik eind augustus jarig was geweest, wilde ik nog heel graag taart trakteren op mijn werk! En dan kan ik natuurlijk niet aan komen zetten met een supermarkttaartje (waar overigens niets mis mee is), want mijn collega's zijn een perfect 'test-team'! Dus maakte ik een lekkere kinder bueno kwarktaart!

 

Nodig:

Voor de bodem:

  • 230 gram digestive bescuitjes
  • 80 gram boter

Voor de vulling:

  • 250 ml slagroom
  • 500 gram magere kwark
  • 3 eetlepels basterd suiker
  • 9 blaadjes gelatine
  • 75 ml water
  • 4 reepjes Kinder Bueno
  • 100 gram Nutella

Voor de topping:

  • 50 gram pure chocolade
  • stukjes kinder bueno

Extra:

  • springvorm van 24 cm doorsnee
  • bakpapier

 

  1. Begin met het vermalen van de koekjes. Ik doe dat met de blender (bij gebrek aan iets beters), maar je kan het ook met de staafmixer doen. Smelt je boter in een pannetje en voeg hier de koekkruimels aan toe.
  2. Doe bakpapier in de springvorm en vul de bakvorm met het koekkruimel mengsel. Druk het stevig aan en maak het laagje glad met de bolle kant van een lepel. Zet 10 minuten in de koelkast.
  3. Week de 9 blaadjes gelatine in circa 10 minuten in koud water. Klop ondertussen de slagroom stijf. (voeg eventueel een klein beetje poedersuiker toe)
  4. Voeg de kwark toe aan het slagroommengsel. Voeg twee eetlepels basterdsuiker toe en mix het geheel even goed door op de laagste stand.
  5. Doe 100 gram Nutella pasta in de magnetron, zodat het wat zachter wordt. Dit kan ook ‘au bain marie’. Als de Nutella wat zachter is kan je het makkelijker door het kwarkmengsel mengen. Voeg de zachte Nutella toe aan het kwarkmengsel en mix even kort erdoorheen.
  6. Maal 4 reepjes Kinder Bueno fijn en voeg deze toe aan het mengsel. Meng deze er ook even doorheen.
  7. Verwarm circa 75 ml water op het vuur, breng dit heel even aan de kook en haal het daarna meteen van het vuur af. Wacht een aantal seconden en voeg dan één voor één de uitgenepen blaadjes gelatine toe. Zorg dat ze goed opgelost zijn voordat je weer een nieuwe toe voegt.
  8. Laat de gelatine heel even een minuutje afkoelen en schenk het dan door een zeef bij het kwarkmengsel. Nog even kort mixen en je vulling is klaar!
  9. Giet het kwarkmengsel over de bodem en laat een paar uur opstijven in de koelkast. De garnering doe je pas als je taart helemaal is opgesteven.
  10. Smelt voor de garnering pure chocolade ‘au bain marie’. Doe deze in een ziplog zakje. Knip hier het puntje vanaf en maak met een zigzag beweging de chocolade versiering. Doe hier als laatst nog een paar stukjes kinderbueno op, en klaar is je taart!

 

Mijn collega's hebben genoten van deze taart en ik vond hem zelf ook heel erg lekker! Zeker aan te raden!

Liefs Laura

recept 2016