Koffie kwarktaart:

Dit taartje is een van de taartjes die we gemaakt heb voor de verjaardag van Jan (echtgenoot, vader). Op al onze verjaardagen is er altijd wel een kwarktaart, die valt altijd zo goed in de smaak! We hadden ook de Tiramisutaart en de perentaart gemaakt (die komen nog online!), dus een taartje met koffiesmaak vonden we daar wel bijpassen. Het voordeel van een kwarktaart is ook, dat deze zo snel klaar is en super eenvoudig om te maken.
We hebben gekozen voor een bodem van café noir koekjes, dat zijn van die ouderwetse likkoekjes. Op deze manier kunnen we die koffiesmaak ook een beetje doorvoeren in de bodem. Die hadden wij (Ria) als kind thuis vroeger altijd. Deze hebben een lekker koffiesmaakje. Verder kwark, slagroom, en een beetje sterke koffie! Wat koffieboontjes ter decoratie en klaar is je koffietaart!
Met dit taartje ben je zó klaar! En het smaakt nog lekker ook!
Liefs Ria & Laura
Dit heb je nodig:
Voor de taartbodem:
- 200 gram Café noir koekjes
- 110 gram margarine
Voor de kwarklaag:
- 500 gram magere kwark
- 250 ml slagroom
- 4 eetlepels witte basterdsuiker
- 9 blaadjes gelatine
- 100 ml sterke koffie (eventueel Senseokoffie)
- 1 pakje koffieboontjes
Extra:
- een ronde springvorm van circa 24 cm.
- een vel bakpapier voor op de bodem
Recept:
- Begin met het maken van de koekjesbodem. Maal de koekjes fijn met een staafmixer. Smelt de boter in een pannetjes en giet deze dan bij de fijngemalen koekjes. Roer goed door elkaar. Schep dit in de, met bakpapier beklede, bakvorm. Strijk met de bolle kant van een lepel goed glad. Zet in de koelkast om stevig te laten worden.
- Week de 9 blaadjes gelatine in circa 10 minuten in koud water
- Doe de kwark in een kom.
- Voeg de basterdsuiker toe en meng erdoor.
- Klop de slagroom, met een beetje poedersuiker, (bijna) stijf (leg van te voren de gardes even in de vriezer zodat ze goed koud zijn).
- Voeg de slagroom, beetje bij beetje, toe aan het kwarkmengsel en klop telkens even voorzichtig erdoor.
- Verwarm 100 ml koffie, en breng het even aan de kook.
- Laat even staan, zodat het echt niet meer kookt, en voeg dan één voor één de blaadjes gelatine erdoor. Zorg dat ze goed opgelost zijn.
- Laat dit circa 3 minuutjes staan en schenk dan (door een zeef) bij het kwarkmengsel.
- Klop alles nog even door. Schenk dan op de bodem.
- Laat je taart een paar uur opstijven in de koelkast.
- Garneer dan met de koffieboontjes.



recept 2017