Kokoascake met frambozen:

Het is weer tijd voor een heerlijke frisse cake! Eerder maakten we al een advocaatcake en de boerenjongens cake. We vinden het super leuk om te experimenteren met lekkere smaken, dus nu een hele andere cake. Namelijk met kokos en frambozen. Dat moet toch gewoon super lekker zijn?
Je hebt nodig:
- 250 gram boter (op kamertemperatuur)
- 325 gram bloem
- 3 tl bakpoeder
- snufje zout
- 250 gram suiker
- 1 tl vanillesuiker
- 5 eieren
- 250 ml kokosmelk
- 100 gram geraspte kokos
- half doosje bevroren frambozen (mag ook vers)
Extra: langwerpig cakeblik
Dit is het recept:
- Laat de frambozen ontdooien en goed uitlekken. Je kan ook kiezen voor verse frambozen. Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Mix de boter zacht in ongeveer 2 minuten. Voeg hier de suiker en de vanille suiker aan toe en mix nogmaals 5 minuten. Voeg dan één voor één de eieren toe, mix steeds tussendoor tot het ei is opgenomen.
- Zeef de bloem en voeg dit samen met het bakpoeder en zout toe aan het botermengsel. Doe hier ook de kokosmelk bij en mix zachtjes door.
- Voeg nu de geraspte kokos en de frambozen toe aan het beslag. En schep deze er voorzichtig door.
- Doe het beslag in een ingevette cakeblik. Bak je cake ongeveer 1 uur op 160 graden. Wel even testen met een satéprikker, dat deze er droog uit komt.



recept 2017