Schwarzwalderkirsche cake:

Schwarzwalderkirsche torte is geweldig lekker! Als je op vakantie gaat naar het Zwarte Woud, of naar een ander plekje in Duitsland, moet je echt naar een 'Konditorei' gaan en een grote Schwarzwalderkirsche punt bestellen! Superlekker! En omdat we niet altijd op vakantie gaan, maken wij deze taart ook thuis regelmatig na. We hebben al eerder een recept geplaatst van zo'n Schwarzwalderkirsche taart. Maar vandaag maken we hier een variant op: een Schwarzwalder kirsche cake!

Ik (Ria) maak de taart vaak voor mijn man (Jan), die is er gek op. Dit keer heb ik een variant gemaakt. Een Schwarzwalderkirsche cake. Lekker makkelijk! Je bakt een chocoladecake, snijdt deze doormidden, daar een flinke laag slagroom en kersen tussen, en bovenop nog meer slagroom. Kijk hier om te zien hoe wij het gemaakt hebben!

De cake wordt als het goed is vrij hoog. Een echte taart dus! Deze taart is echt de moeite waard om eens te maken!

Liefs Ria

 

P.S. wij hebben geen Kirsch gebruikt, dat kun je natuurlijk wel doen, dan krijg je nog meer de echte Schwarzwalder kirsche smaak!

Voor de cake:

  • een cakevorm van circa 30 cm
  • beetje boter om in te vetten
  • 250 gram boter of margarine
  • 250 gram fijne suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 5 eieren
  • 275 gram zelfrijzend bakmeel
  • 25 gram cacaopoeder
  • 50 ml slagroom

 

Voor de vulling en decoratie:

  • 1 potje kersen
  • beetje maizena
  • 450 ml slagroom
  • poedersuiker en eventueel klopvast voor de slagroom
  • spuitzak en spuitmondje 1M.
  1. Vet de cakevorm in met wat boter en meel. Zet opzij.
  2. Klop de boter zacht, voeg de suiker, vanillesuiker en het snufje zout toe en klop alles crèmig.
  3. Voeg één voor één de eieren toe, klop telkens tot het hele ei goed is opgenomen. Zeef het zelfrijzend bakmeel met de cacaopoeder en voeg  in delen toe aan het beslag, klop dit kort door. Voeg de slagroom beetje bij beetje toe, klop voorzichtig, niet te lang meer, tot alles goed is opgenomen. Vul nu de cakevorm met het deeg.
  4. Zet in een voorverwarmde oven op circa 160 graden. Bak het gaar in 65 à 70 minuten. Prik even met een satéprikker om te kijken of de cake gaar is. Blijft de prikker droog, dan is de cake gaar.
  5. Haal de cake uit de oven, laat even 10 minuutjes staan en haal de cake dan uit de vorm, laat afkoelen op een taartrooster. Snijd de cake horizontaal doormidden.
  6. Klop de rest (450 ml) van de slagroom stijf met een beetje poedersuiker en een beetje Klopvast. Laat de kersen uitlekken en vang het sap op. Doe circa 110 ml sap in een pannetje. Neem daar een paar eetlepels sap van, doe dit in een kommetje en roer daar twee eetlepels maizena door met een garde.
  7. Verwarm de rest van het sap op het vuur, tot bijna aan de kook, giet dan het maizenapapje erbij en roer goed door, laat dit even koken zodat het sap gaat binden (heb je hier iets meer sap gebruikt, dan ook ietsje meer maizena gebruiken). Als het sapje gebonden is, haal je het van het vuur. Laat even afkoelen.
  8. Houdt wat kersen apart voor de garnering. Snijd de rest van de kersen doormidden ( kun je meteen controleren of er niet een pit in is blijven zitten). Voeg deze gehalveerde kersen toe aan het gebonden sap.
  9. Doe een deel van de slagroom in een spuitzak met het spuitmondje 1M.
  10. Leg de onderste cakelaag op een bord of plank. Spuit slagroom op de onderste laag. Schep hier de helft van de kersenvulling op.
  11. Lag dan de tweede cakelaag er op. Dan weer een laag slagroom en de rest van de kersenvulling er op. Dan de bovenste laag van de cake er op. Vul de spuitzak weer bij met de rest van de slagroom. Spuit de slagroom mooi op de bovenkant. In zigzagvorm.
  12. Garneer met de achter gehouden kersen.

recept 2017