Triple chocolate cookies:



We maken triple chocolate chip cookies! Met 3 kleuren chocolade:
Benodigheden
- 210 gram bloem
- 100 gram boter
- 1/2 tl bakzout
- 1/2 tl zout
- 100 gram licht bruine basterd suiker
- 100 gram fijne kristal suiker
- 1 tl vanille extract
- 1 ei
- 1 eidooier
- 85 gram pure callebaut chocolate melts
- 85 gram melk callebaut chocolate melts
- 85 gram witte callebaut chocolate melts
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de boter, de licht bruine basterd suiker en de fijne kristal suiker in een kom. Mix dit even door.
- Voeg hier de vanille extract, het ei en de eidooier aan toe en mix nog even goed door.
- Meng de (gezeefde) bloem, het zout en het bakzout in een kom. Voeg dit toe aan je andere mengsel. Mix dit geheel nogmaals door.
- Houd een deel van de chocolade melts apart. Doe de rest (ongeveer 75 gram per kleur) bij het koekjesdeeg. Meng dit even door met een spatel.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Draai kleine ronde balletjes van het deeg. Druk deze een beetje plat.
- Maak de rest van de chocolade melts fijner met de staafmixer (tot grove kruimels) en strooi deze boven op de koekjes.
- Bak de koekjes 12 minuten in het midden van de oven.
- Laat de koekjes 5 minuten na garen op de bakplaat. Leg ze vervolgens op een koelrooster om ze verder te laten afkoelen.
Tips!
- Maak de balletjes niet te groot! Je koekjes lopen uit tijdens het bakken, waardoor ze enorm groot worden en in elkaar over gaan lopen. (Wij hadden de eerste bakplaat met koekjes te groot gemaakt. Het leken wel gevulde koeken! Oops! Zie de foto hiernaast wat een verschil haha!)
- Leg ook niet teveel balletjes op de bakplaat. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is tussen de koekjes om nog uit te groeien. Anders komen de koekjes in de verdrukking!
- Bak de koekjes niet te lang. Het zal je opvallen dat de koekjes nog iets zacht zijn wanneer je ze uit de oven haalt, maar ze moeten nog na garen! Als je ze te lang in de oven houdt, worden ze wel heel erg crunchy.
Maak jij deze koekjes ook? Helemaal niet moeilijk! Super crunchy van de buitenkant en chewy van de binnenkant! Wij hebben met dit recept meer dan 20 chocolade koekjes gemaakt, maar dat hangt natuurlijk af van de grote van je koekjes.
Veel bak plezier!!
Liefs Ria en Laura.


recept 2016